Latest Review

Måndag 27/10
Dagens humör: Skiftande mellan glad och tvär


Somna oerhört tidigt igår, vågar inte ens avslöja vad klockan stod på men det ledde till att man vaknade inatt och var hyfsat utvilad så man hade svårt att somna om, riktigt svårt. Tror klockan stod på ett när jag vakna o somnade nog inte förrän tre-tiden, inte så roligt. Tro dock inte att jag studsade upp imorse. Oh nej, kravlade mig ut till toaletten för att skvätta vatten i ansiktet =P 

 Kan ju nämna vilka filmer som försökt underhålla mig den senaste veckan. Först ut var we own the night. En film om en stad som kämpar mot en maktkamp mellan polisstyrkan o den undre världen. Och om två bröder som står på varsin sida i striden. Rätt "basic" upplägg men ändå bra tempo och rytm =) Bra skådisar i Mark Wahlberg och Joaquin Phoenix. Så värd att syna.

Däremot var filmen Footsoldier ett enda stort misär av övervåld. Filmen handlar om brittiska gangsters som livnär sig på allt som ligger utanför lagen ramar. Filmen suger! Ingen handling, om nu inte filmens tanke är att slå världsrekord i grovt och fattigt ordförråd och blodspill. För trots att våldscenerna är jäkligt snygga och brutalt verklighetstrogna så får man en enorm överdos vilket gör att man inte kan annat än skratta och håna hela filmens upplägg.

Så sent som för ett par timmar sedan var det skräckfilmstajm. REC hade rekommenderats av brorsonen som inte är mer än elva vårar men han gillade the grudge och då måste man bara utforska hans skräcksmak lite närmare. Filmen var inspelad i Spanien eller Italien tror jag. Iallafall om man fick utgå från språket som talades. Kul och se annat än amerikanska rullar men tyvärr var detta ingen bra reklam för medelhavsländernas filmkunskap. Likt blair witch projekt får man följa med en amatörkamera. Det som skulle bli ett reportage om brandmännens arbetssituation utvecklar sig snabbt till en kamp mot smittade hyresgäster i en bostadshus i tvångskarantän. Fruktansvärt undermålig men en höjdpunkt i slutet gjorde dock nästan filmen sevärd trots allt. Fast bara nästan. I sin helhet var filmen enerverande kass!


Listan:


Top of the Line
Felon (9/10)


High Quality
21
(7/10)
Street Kings
(7/10)


Good Stuff
Batman - The Dark Knight
(6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Kung Fu Panda
(5/10)
Folds Gold
(5/10)
Hancock
(5/10)
We own the night (5/10)
Untraceable
(5/10)


Duger i Krig
Vantage Point
(4/10)
Iron Man (4/10)
Wall-E
(3/10)
Hellboy 2
(3/10)
REC (3/10)
Babylon A.D (3/10)


Kalkongänget
Adulthood
(2/10)
Footsoldier (2/10)
Hell Ride
(2/10)
Morgan Pålsson - Värdsreporter
(2/10)


Puss i Ljumsken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0