Segerns sötma får vänta..

Dag 35

En veckas blogguppehåll.. har haft tankar på att kasta iväg ett nytt inlägg vid flera tillfällen i veckan men kommit saker emellan, viktigare saker uppenbarligen..

Jobbade idag trots att det ska vara min jobbfria helg.. Är ju lite lätt trög så lyckades med bedriften att lägga min 25-årsfest på den schemalagda jobbhelgen.. Så för att få ledigt nästa helg var man tvungen att ställa klockan tidigt och köra ett underbart jourpass..
Men nu är det avklarat och jag har rättat till mitt misstag :)

I över en månad har jag levt mitt nya sunda och aktiva liv.. Kroppen har reagerat bra på den brutala omställningen.. Tänker ta tillfälle i akt och boosta mitt självförtroende när man har lyckats med en sån här bedrift som faktiskt inte är helt enkel.. Många kan sitta och säga att dom ska göra och åstadkomma massvis men har man inte en genuin vilja bakom orden så betyder det inte ett skvatt.. 
Det är det som gör att man blir stolt över sig själv.. Att man har gjort verklighet av sin vision..

Veckan var snarlik föregående vilket är grymt då förra veckan var superaktiv.

Måndag 13/9 | Bröst, Rygg
Tisdag 14/9 | Axlar
Onsdag 15/9 | Armar + 1 timme Squash
Torsdag 16/9 | Motionssim 45 minuter
Fredag 17/9 | Framsida Ben, Baksida Ben, Vader
Lördag 18/9 | Mixat gympass
Söndag 19/9 | Vilodag

Fick returmatch i sqaush med skåneman i veckan och var verkligen ute efter segerns sötma.. Gick dessvärre inte som planerat.. Föll med 3-1 i set vilket ändå är ett fall framåt.. Förra drabbningen resulterade ju i hjärtflimmer men nu var flåset mer inom det normala..
Men nästa gång, då jävlar! Tredje gången gillt låter inte alls fel i mina öron :)

Om någon timma stänger alla vallokaler och det är dags att räkna rösterna.. Det är ju valdagen och det är nu man får veta hur ens tillvaro kommer att se ut dom närmaste åren.. Känner en liten gnutta spänning men den mest påtagliga känslan är nervositet för att oppositionen ska få makten.. Men jag tror och hoppas på alliansen! Imorgon vet vi :)

Det får avsluta bloggisen för denna veckan..

Puss i ljumsken






Simguden

Dag 28

Det är en sån där söndag igen, som man kan uppleva och uppskatta.. Inte en söndag där lördagens bravader gör en uppstigning ur sängen totalt meningslös.. 
Nej, det är en söndag som ger tro ,hopp och kärlek :P

Gårdagen gick i lättjans tecken.. Stod länge med två alternativ bollandes i luften, tankarna irrade runt i huvudet.. Men avstod det sociala alternativet att följa med polarna till en förfest på avenyn.. Funderade på att följa med i nyktert tillstånd men insåg snabbt att jag skulle hamna massa minus på sömnkontot och det har man inte råd med.. Inte när man börjar knega tidigt dagen efter..
Så fick bli mitt andra alternativ vilket var gammalt hederligt chill.. Unnade mig lite lösgodis till och med.. Gottegris är man!! :P

Veckan har varit extremt aktiv och har återigen gjort övertramp gällande antal träningspass.. Mina rekommenderade 3-4 pass i veckan blev tydligen 7 denna vecka.. Inspirationen sprudlar och motivationen kräver mer..

Måndag 6/9 | Bröst, Rygg (länd)
Tisdag 7/9 | Axlar, Rygg (övre)
Onsdag 8/9 | Armar
Torsdag 9/9 | Motionssim 45 minuter
Fredag 10/9 | Ben + Motionssim 45 minuter
Lördag 11/9 | Mixade muskelgrupper
Söndag 12/9 | Vilodag

Comeback i vattnet i veckan alltså! Senast man var på simbadet var ju det stora uppdraget att erövra dom stora flytleksakerna och skoningslöst dränka ungarna som mobiliserade anfall, allt som oftast sina polare.. Nu klev man med bestämda kliv förbi lekbanorna och blickade mot bana 4 och 5, motionssimmet!!
Inledningsvis har man ingen koll på vad som är lagom tempo. Försökte ta rygg på Gösta 77, lönslöst.. gubben kunde kört hundsim och ändå simmat ifrån mig.. Lillemor 64 fick bli min kombatant.. hon verkade lite slöare och mer human i sin simning.. Tävlade i smyg med henne första kvarten innan jag tillslut hitta ett eget tempo som man kunde fokusera på..
Men simning är oerhört gynnsamt för kroppen, noll skaderisk och komplett träning av kroppen.. Sen att man mår som en gud efter passet gör ju inte saken sämre .. Så ett simpass i veckan får det bli framöver :)

Söndagen har inletts med jourpass på jobbet följt av städning och matlagning på hemmaplan.. Det är ungefär det man mäktar med för när mörkret faller sista kvällen för veckan ska man inte göra mycket mer än att sjunka ner i ett hett skumbad till tonerna av Coheed & Cambria - Wake Up .. Det är så man avrundar en bra vecka!

Puss i ljumsken 



Bland Bulk & Deff

Dag 24

På veckans tredje dag mäktade man också med veckans tredje träningspass..

En sak är lite rolig.. Har ju tränat sedan gymnasiet och under alla träningsperioder har jag alltid klättrat stadigt upp i vikt.. Trivselvikten ligger runt 90-strecket och vågen har varit och nosat över 95 kilogram under träningstopparna..
Nu är upptäckten av en annan karaktär när man ställer sig på vågen.. 87 kilo?! Och man har tränat som en tok i snart en månad?! Man står där på vågen med tom blick men kommer snabbt till insikt.. Denna träningsperioden är ju inte som dom tidigare ju, har ju börjat satsa på träning där lika delar fokus fördelas på kost, motion, styrketräning..

Känner inte helt igen min spegelbild.. jag ser typ liten ut :/ Svårt att förklara men det är känslan man får.. är väl för att man är så ovan vid att se kroppen när muren av mjöd bitvis är raserad!! Har inte haft så här låg matchvikt på flera år..

Skillnaden kan ju faktiskt enkelt förklaras i en mening.. Tidigare träningperioder bulkade man, nu lägger jag om och deffar istället.

Bulka är att du äter mycket (du har ett kaloriöverskott) och tränar hårt.. Du ökar mycket muskler och vikt men lägger även på dig lite fett..

Deffa är när du ligger på kaloriunderskott och meningen med det är att förlora fett och få fram synligare muskler.. Mer rippad helt enkelt..

Bulk och deff används oftast i bodybuilding-sammanhang och bulkning sker offseason då dom tävlande ska bygga massa och råstyrka.. Sen när det närmar sig tävling deffar dom och förbränner allt underhudsfett för att karva fram musklernas konturer.. Så bulk är råmaterialet och deff är den färdiga produkten :P

Nu blev det ännu ett blogginlägg som mer liknar grå och trist undervisning än återblickar i min otroligt färglada vardag.. brist på humor och fantasi ikväll.. Ett par timmars besök hos John Blund så tror jag man återfunnit dessa livsviktiga egenskaper igen..

Ska motionsimma efter jobbet imorgon, det kommer bli något att blogga om.. Herrejävlar :P
Inleda med en kanonkula ett par centimeter från tanterna i badmössa, sen köra en egen variant av fjärilsim i 7 meter innan man får akut syrebrist och tvingas bli räddad av Julia & Lisa i Klass 7b.. Oasen imorgon alltså!! :P

Puss i Ljumsken



Syndat!

Dag 21

Jag har syndat! Kröp ur min grotta och besökte dimman igår.. Satt hemma när polarna kom med ett festförslag som jag övervägde väl, tillslut godtogs det också.. Klart att man ska hålla sig till sin plan vilket i mitt fall är restriktioner på alkohol, snabbmat och snacks.. Men restriktioner är ju inte desamma som totalförbjud..
Så tekniskt har jag inte gjort något fel :P
Men det känns som ett snedsteg och det är mitt samvete inte sen med att påminna mig om.. Man blir lite kluven när sånt här inträffar.. Vad skulle jag gjort istället? Klockan var sju och jag satt ensam hemma.. Hade jag valt att inte dra med på festligheterna hade jag tråkat hemma framför någon B-film på sexan.. Kan ju inte strypa den sociala biten helt för att få en fastare kropp, men kunde valt att deltagit i gårdagens nöjen i nyktert tillstånd.. Så bättre karaktär efterlyses..

Helgen började förövrigt hälsoenligt med stillsam fredag hemma i kode tillsammans med far och bror.. Och lördagen bjöd på hurtigt utspel i form av en riktig genomkörare av min små sparvben :) Gjorde det klassiska misstaget att inte kontrollera vätskebalansen så vart ju likblek och rejält omtumlad vid hemkomsten.. Inte första gången jag gör detta rookie-misstag.. Just när jag tränar ben drabbas jag ofta av denna form av tillfällig knockout.. Så där har jag vi ännu ngt som efterlyses.. Mer vatten till kroppen i samband med träning :)

Veckan har varit lugnare än dom två inledande som förklaras enkelt med att jag varit småkrasslig..

Måndag 30/8 | Bröst, Rygg
Tisdag 31/8 | Axlar, Baksida Ben
Onsdag 1/9 | Vilodag
Torsdag 2/9 | Armar
Fredag 3/9 | Vilodag
Lördag 4/9 | Baksida Ben, Framsida Ben, Vader
Söndag 5/9 | Vilodag

Den här söndagen är inte värdig att sparas i minnesarkivet.. Sån enorm skillnad på en söndag utan bakrus jämfört med en söndag som denna då man går runt i lägenheten som en osalig ande med skallebank, rastlöshet och smärtande ångest.. Söndagar förjänas att upplevas utan alkoholens påverkan!

Tänkte vara lite egenkär genom att lägga upp en bild på magen :P Spännigt kan tyckas men tror det e rätt klokt att ta bilder under loppets gång så man tydligare ser dom framsteg man gjort.. Har ju ett par "före-bilder" alldeles innan jag började resan men dom kommer upp först när jag anser att seglat i hamn och nått mitt slutmål :P Så här är en bild på magen under pågående projekt..

Man börjar se konturerna och att det finns magmuskler där bakom.. Svårast blir att få bort den fettrand som ligger i höjd med naveln.. Men på tre veckor får man säga att man håller sig bra till sin tänkta plan :)


Förbaskade Bacillusker

Dag 18:

Det ska inte vara möjligt, inte finnas en rimlig chans?! Att jag av alla människor går och blir förkyld.. jag som stoltserat med ett immunförsvar alá Fort Knox oså sviker kroppens försvar på detta sätt? Är besviken, riktigt besviken på min kropp.. Precis när man fått upp farten med träningen och gjort den till en del av vardagen, då tycker mitt immunförsvar att det är lägligt att bjuda in ett par baciller till fest.. Inte okej! 

Så nu sitter jag här.. ont i halsen, kranen rinner och man känner sig allmänt ur form.. krasslig med andra ord.. Men inte sjuk, absolut inte sjuk.. Är först sjuk när jag tvingas stanna hemma från jobbet.. och då ska det mycket till, typ att en spartansk häst fylld med rutinerade spetsnaz-baciller lyckats entra kroppen.. Och finns inte på världskartan att detta angrepp är av den kalibern.

Fick tränat måndag och tisdag innan förkylningen satte kroppen ur spel.. Vilade igår men idag har man faktiskt syndat.. kunde verkligen inte låta det gå två dagar i sträck utan att sätta min fot på gymmet..
Det är riktigt korkat och oansvarigt att inte lyssna på kroppen.. Men kände inte nämnvärt mycket i halsen under dagen och det räckte för att nonchalera alla risker med att träna krasslig..
Hoppas inte bacillerna återerövrar halsen i natt utan låter den vara intakt iallafall.. För snoriga äger tillträde till träningslokalen, dom med halsont får det svårare.. Träning i kombination med halsbesvär ska man inte ta lätt på.. vilket man gjorde idag och det är fyyyyy på den!!

Fick proteinpulver tidigare i veckan och det förenklar kosthållningen oerhört.. Mycket smidigt och effektivt att ha som mellanmål och direkt efter träning.. Valde Micro 100 whey active.. Viktigt att man får riktigt proteinpulver och inte något i stil med gainer pro.. Gainer är proteinrikt kolhydratpulver och inget som passar min träning och dess mål..

En liten guide i pulverträsket, gainer (proteinrik kolhydratmix) är för dom som har svårt att gå upp i vikt.. I gymnasiet var det gainer för hela slanten.. Hade en ämnesomsättning med extra turbo som såg till att bibehålla min taniga karaktär.. så var helt enkelt tvungen att förse kroppen med extra protein och kolhydrater för att få igång muskelstimulansen..
Proteinpulver innehåller i stort sett bara protein vilket är musklernas byggsten.. Har man nu som mål att dra bort onödigt fett och samtidigt få fason på musklerna är proteinpulver rätt val.. Därmed är det rätt uppenbart vilket pulver som passar mig bäst i rådande stund .. Case closed! :P


Gainer Pro (per 100g)

Kalorier: 382 kcal
Protein: 24 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 2 g

Micro 100 Whey Active (per 100 g)

Kalorier: 390 kcal
Protein: 84 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 1 g

Puss i Ljumsken

RSS 2.0