Vote For Diapers

Tisdag 28/10
Dagens humör: Snudd på Städgalen


Har ni kommit in i cleaning-mode ngn gång? När man når ett stadie där man rätt och slätt blir städgalen. En virvelvind som far fram och donar i lägenheten, allt känns så lätt och naturligt. Kan ju jämföras när man går över den accepterade promillegränsen och intar dansgolvet i tron att man inte har annat än studerat discodans. Då känns allt också väldigt lätt och naturligt. Man är odödlig!
Situationerna går ju därefter isär för i ena fallet vaknar man upp dagen efter till en glänsade städad och friskt doftande lägenhet vilket gör en stolt över sig själv, även lite förvånad och häpen över att en sån som jag kan åstadkomma detta. I det andra fallet vaknar man bara upp till en tryckande och påtaglig ångest över gårdagens utsvävningar, plus att lägenheten antagligen är lika mycket misär som innan =P Anledningen till att man drar upp detta är att jag kände vibbarna av att jag faktiskt kan hamna i cleaning-mode idag. Redan börjat tvätta kläder och diska =)

Redan börjar tankarna riktas mot helg, Halloween. Brukar vara lite maskeradfester som härjar denna helg. Tror det var hundra år sedan jag var på en maskerad =S .. Inte verkar det som om trenden bryts, jobbar ju hela helgen. Får väl isåfall gå till en fest och föreställa nykterist =P Ett föredöme i motsats till dagens festgalna ungdom.

Herregud, har ju glömt att såga Johan Palm denna veckan!! Kanske för att jag först såg veckofinalen när reprisen gick i Söndags. Fick flera gångar byta kanal för att vissa artister sjöng så horribelt falskt. Skärde sig verkligen och man led med dem. Men ingen sympati när det gäller denna Johan Palm. Tycker inte han borde gått vidare från första audition men visst, han brinner för musiken och utstrålar en viss känsla. Men till och med juryn börjar ju få nog av hans överskottsenergi o falska falsetter =P.. Tyvärr har han ju fångat dagistjejernas hjärtan. Alla idolomgångar skall ha en charmör. Tråkigt dock att det i år ska vara en pojk vars kropp utsöndrar mer östrogen än testosteron. 
Hur som helst åkte ju LouLou ut, hon hade ju jag tippat i finalen..? Oväntat värre. Dock inte så oväntat ändå att det återigen är tjejerna som ryker först. Inte för att dom är sämre på något sätt men killarnas fans (alltså mestadels tjejer) är mer hängivna och kan offra en telefonröst eller tio för att sin idol ska stanna =P Så det är tjejerna som slår ut tjejerna..

Puss i Ljumsken

Latest Review

Måndag 27/10
Dagens humör: Skiftande mellan glad och tvär


Somna oerhört tidigt igår, vågar inte ens avslöja vad klockan stod på men det ledde till att man vaknade inatt och var hyfsat utvilad så man hade svårt att somna om, riktigt svårt. Tror klockan stod på ett när jag vakna o somnade nog inte förrän tre-tiden, inte så roligt. Tro dock inte att jag studsade upp imorse. Oh nej, kravlade mig ut till toaletten för att skvätta vatten i ansiktet =P 

 Kan ju nämna vilka filmer som försökt underhålla mig den senaste veckan. Först ut var we own the night. En film om en stad som kämpar mot en maktkamp mellan polisstyrkan o den undre världen. Och om två bröder som står på varsin sida i striden. Rätt "basic" upplägg men ändå bra tempo och rytm =) Bra skådisar i Mark Wahlberg och Joaquin Phoenix. Så värd att syna.

Däremot var filmen Footsoldier ett enda stort misär av övervåld. Filmen handlar om brittiska gangsters som livnär sig på allt som ligger utanför lagen ramar. Filmen suger! Ingen handling, om nu inte filmens tanke är att slå världsrekord i grovt och fattigt ordförråd och blodspill. För trots att våldscenerna är jäkligt snygga och brutalt verklighetstrogna så får man en enorm överdos vilket gör att man inte kan annat än skratta och håna hela filmens upplägg.

Så sent som för ett par timmar sedan var det skräckfilmstajm. REC hade rekommenderats av brorsonen som inte är mer än elva vårar men han gillade the grudge och då måste man bara utforska hans skräcksmak lite närmare. Filmen var inspelad i Spanien eller Italien tror jag. Iallafall om man fick utgå från språket som talades. Kul och se annat än amerikanska rullar men tyvärr var detta ingen bra reklam för medelhavsländernas filmkunskap. Likt blair witch projekt får man följa med en amatörkamera. Det som skulle bli ett reportage om brandmännens arbetssituation utvecklar sig snabbt till en kamp mot smittade hyresgäster i en bostadshus i tvångskarantän. Fruktansvärt undermålig men en höjdpunkt i slutet gjorde dock nästan filmen sevärd trots allt. Fast bara nästan. I sin helhet var filmen enerverande kass!


Listan:


Top of the Line
Felon (9/10)


High Quality
21
(7/10)
Street Kings
(7/10)


Good Stuff
Batman - The Dark Knight
(6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Kung Fu Panda
(5/10)
Folds Gold
(5/10)
Hancock
(5/10)
We own the night (5/10)
Untraceable
(5/10)


Duger i Krig
Vantage Point
(4/10)
Iron Man (4/10)
Wall-E
(3/10)
Hellboy 2
(3/10)
REC (3/10)
Babylon A.D (3/10)


Kalkongänget
Adulthood
(2/10)
Footsoldier (2/10)
Hell Ride
(2/10)
Morgan Pålsson - Värdsreporter
(2/10)


Puss i Ljumsken

Tequila Knockout

Söndag 26/10
Dagens humör: Raaaastlös


En grå dag. Tyst, ensam och bara jävligt grå... Har precis vaknat. Kanske ska dra och lira fotboll snart men vädret blir man ju inte motiverad av precis. Så jag tror det blir till att se på massa filmer och bunkra upp med chips och godis =P


Igår vart det kalas för min brorsdotter. Stor del av släkten var samlade så det var väldigt trevligt. Man träffas för sällan. Efter ett par rejäla portioner tacos och efterföljande kladdkaka satt man en lång stund och jäste i soffan. När kalaset var slut och jag åter var hemma i min lya hade klockan blivit runt nio. Funderade på att dra ut och sänka ett par kalla på krogen så fixade iordning mig, drog på mig skor och öppnade ytterdörren. Fick svar nog av att bara kolla ut. Ingen utgång för Emil! Vilket skitväder, underkylt regn och stormvindar typ. Det blev på med pyajamasbyxorna och Ben & Jerrys framför tv:n istället =P

I Fredags kom vi iallafall ut. Olearys blev det och det var roligt. Man går ju inte ut i Kungälv för att träffa nytt folk utan mer för att det är så bekvämt och just det faktum att man känner dom flesta. 
Jag hade rätt bra vätskebalans tills Katron langade fram tequilan, den kan knocka en. Nu klarade jag mig från att hamna i apstadiet men gillar inte att gå på spriten. Oberäknelig vätska det där =P Föredrar att bygga fyllan på mjöd =)

Veckans (udda) Örongodis:
Plan B - End in the streets


Imorgon, ny vecka, nya möjligheter

Puss i Ljumsken


Lovely but Maladjusted

Torsdag 23/10
Dagens humör: Likgiltig


Då har man snart nått veckans höjdpunkt, the weekend. Känner att jag kanske lever för lite på vardagarna och sparar allt krut till slutet av veckan nuförtiden men den ekvationen går ändå inte ihop. För jag är ju jävligt seg, tråkig och stationär även på helgerna. Ne, kanske lite väl självkritiskt att anklaga mig för att vara torr och tråkig, så illa är det inte =)

Hjälpte brorsan igår med att fixa en egen sida/profil på möteplatsen. För er som inte hänger med är det en dejtingcommunity eller helt enkelt en sajt för nätraggning =P
Lite intressant om jag får erkänna. Säkert många som har fördomar som att alla som går med i sådana här lite mer seriösa communities för partnersök är socialt missanpassade. Inte kapabla att ta kontakt på annat sätt. Personerna som dömer på det viset är dom som lever i det förflutna. Dom som tycker det ska vara som det alltid har varit. Men saker och ting utvecklas och förändras. Så även dejtingens värld. Tycker det är spännande när det dyker upp olika former och möjligheter att jaga kärleken. Jag personligen är inte så intresserad av att jaga kärleken för tillfället så jag väntar med att signa upp mig och därmed bli en seriös nätraggare =P

Orkar inte dra upp filmerna jag sett. Det får vänta tills imorgon. Bara skjuter upp saker och ting. Illa Emil!! =)

Puss i Ljumsken

Puzzle of Life

Onsdag 22/10
Dagens humör: Dömande


Vardagen lunkar behagligt fram. Jobba, äta, sova, träna och umgås med vänner och familj. Det är dom fem aktiviteter min vardag består av. Inledningen på denna jobbveckan har varit mycket hektisk.  I dessa oroliga tider med finanskris och ekomiska kollapser så börjar mer o mer se över sina matkonton. Istället för findus och felix blir det eldorado och euroshopper. Och kunderna har veckans annonsblad som ett kompass när dom orienterar sig genom butiken. Allt som gör att man sparar in några mynt är välkommet.
Men känslan är ändå att det här med den finansiella oron är på väg att tonas ner. Inte för att lågkonjukturen har tagit avsked men ju mindre media fokuserar på det ju mindre oroliga blir vi. Och ju mindre oroliga, ju mer spontana och benägna till impulsköp blir kunderna, det är så det hänger ihop liksom! =P

Börjar utveckla mitt dagdrömmande kraftigt. Senaste veckorna har jag stundtals lämnat verkligheten och klivit in i min fantasivärld. Med enorma tillgångar och evig kärlek & lycka =) Det är en bra egenskap att tillfälligt stänga av allt och gå in i sig själv. Föra tankarna till en tillvaro som man själv anser är perfekt. Men verkligheten hinner alltid ikapp. Inte för att jag tror att mitt dagdrömmande hänger ihop med att jag inte skulle vara tillfreds med dagens livssituation men jag tror alla fantiserar om något drömscenario. Där verkligen allt är som man vill ha de. Då livets pussel är färdiglagt =)

Har sett på ett par nya filmer så kan ju nämna dom i nästa blogginlägg. Imorgon då förhoppningsvis =)

Puss i Ljumsken

Schizophrenia

Måndag 20/10
Dagens humör: På bristningsgränsen


Har haft en timeout från bloggandet över helgen. Inte haft någon ork att skriva och ventilera mina tankar och funderingar. Man kan ju tro att jag har haft en fullspäckad helg utan utrymme för bloggen men så är inte fallet. Helgen har varit mycket fattig på upplevelser att minnas. Fredags har jag ju berättat att det inte blev mer aktivt än idolfinal och ett par smuggelöl och Lördagen bjöd absolut inte upp till bättre dans. En rekordseg för och eftermiddag där man inte engagerade sig i något. Kvällen ägnades åt att sitta me ett par kompisar och se på dansbandskampen. Det är ju skandal att man som herre i sina bästa år ska sitta hemma en Lördagkväll och se på pensionärsunderhållning. Jag får iallafall skylla min inaktivitet på att jag jobbade Söndag.

Lite skumt. Under jourmorgonen så tyckte jag vid flera tillfällen att någon viskade mitt namn. Men när jag vänder mig om är det uppenbart bara inbillning. Låter rätt sjukt va? Ser nog inte onormalt ut när man snurrar runt som en vilsen själ i butiken i tron att någon kallar på en. Kanske är en inledande fas vilket kommer att visa sig utvecklas till en fullskalig schizofreni =P Får hoppas att så inte är fallet.

Om vi håller oss till dagens händelser så är dagens arbete utfört. värstingpasset på 11 timmar. Var farligt nära att somna om under min uppvakning men upp kom jag, och även i tid till jobbet. 04.54 stämpla man in =) Efter jobbet blev det faktiskt något så hurtigt som en joggingrunda i fontin tillsammans med Johan och Gustav. Skönt att komma ut i naturen och röra på sig. Inte för att jag har ett stillasittande jobb men det har blivit mer regel än undantag att man kastar sig i soffan så fort man kommer hem och där blir inga barn gjorda, eller?? =P. Nä, ut och bränn kalorier Emil! =P 

Puss i Ljumsken  


Wildcard Beautiful

Fredag 17/10
Dagens humör: Tvetydig


Usch va Johan Palm suger! Förstår inte vad folk ser hos honom. Men tydligen så gillar både juryn och svenska minderåriga denna diskantsjungande pajas. Lite segt att veta att hur dålig han än kommer vara framöver så kommer det finnas drösvis med fjortisar som räddar honom genom röstning för hela månadsbidraget. Tror ändå inte han når topp tre men han kommer nå långt på grund av alla nyföddas sympati och stöd.
Verkar tyvärr som om Yazmina får lämna ikväll. Hon är ju en av mina tre favoriter. I och för sig är hon mitt wildcard för jag gillar henne inte så mycket för rösten utan mer för att hon är gudomligt vacker =) ..
Har ju fortfarande anna och lars i mitt stall som jag tror stenhårt kommer komma topp fem. Någon av dom kommer fightas me LouLou om segern ...

Ikväll kommer jag att ta det väldigt passivt fastän det väntar en ledig morgondag. Jag skulle kunna tänka mig en utekväll men intresset från övriga vänner och bekanta är såpass svagt att det inte är något alternativ. Istället ser jag som ni förstår på idol och tar det allmänt soft i väntan på den kommande sömnen. Inte för att vila upp mig inför morgondagen för den kommer inte bli mycket vassare än denna men vissa helger får bara bli väldigt lugna och behärskade =)

Måste bara säga en sak, jag älskar Munkegärde! Detta är ett perfekt område att bo i. Det är lugnt och stillsamt men ändå nära till kungälv centrum och även till bussförbindelserna mot stan. Jag tycker om min lägenhet så extremt mycket.. Liksom, jag bor i en rymlig tvåa med två uteplatser med bokskog alldeles utanför och överlag ett mycket bra läge. MVG =)

Puss i Ljumsken

Forthcoming Profit

Torsdag 16/10
Dagens humör: Ambitiös och energisk


Som jag befarade i gårdagens blogg vaknade jag mycket riktigt i förtid, närmare bestämt stod klockan på halv nio när jag slog upp ögonlocken. Inte jättepigg men ändå tillräckligt för att inte kunna somna om. Jag slog på tv:n och låg och drog mig samtidigt som jag lyssnade på en gårdagens debatt mellan presidentkandidaterna. Obama mot McCain. Jag har ju ingen talan när det gäller vem som ska få makten men tycka kan vem som helst. Obama får mitt förtroende! Han är en liten annorlunda karaktär än tidigare presidenter. Stereotypen på dessa är ju stela och tråkiga män som är inne på ålderns höst. Alltså så passar ju Obamas motståndare McCain perfekt in på den beskrivningen för han verkar onekligen torr och humorlös. Obama däremot utstrålar ungdomlighet. Han känns mer som en av folket med ett mer modernt tänk. Men jag har inte mycket koll på vad dom två står för rent politiskt men utifrån karisma och personlighet ska Obama vinna =P

En exakt likadan lägenhet som min är ute till försäljning. Ligger faktiskt i samma länga som min bara två lägenheter bort. Dom har satt ut ett utgångspris på 820 000 vilket gör mig lite lycklig. Jag fick ju min lägenhet värderad till 750 000 - 800 000 så att det säljs lägenheter i närheten för över detta är bara positivt. Hade jag sålt min för deras utgångspris hade vinsten blivit 230 000 kr. Så visst finns det anledning att vara belåten just nu =)

Den vakna tiden av denna lediga torsdag har ägnats åt att städa och dona. Har diskat, dammsugit, tvättat kläder och golv. Så nu doftar min lägenhet rent och fräscht =P Fortsättningsvis kommer jag att göra slingor i håret och efter detta blir det nog en film och gott käk för att avrunda en alldeles perfekt ledig dag. =)

Ritning över min lägenhet.





Puss i Ljumsken

Summer Overture

Onsdag 15/10
Dagens humör: Uppe i varv


Det har varit en slitsam dag. Slängde mig i soffan först vid sextiden. Men har hunnit unna mig en hel del bekvämligheter också. Efter kneget lyfte jag lite skrot och som belöning på min självdisciplin la jag mig o brände hud några minuter =) Fick även ge mig iväg på ett besök hos frisören. Började odla en inte allt för sexig fluff. Men nu är den borta så jag kan andas ut. 

Ledighet väntar imorgon, wiiiee!  Tanken är alltid att jag ska sova ut ordentligt men ofta vaknar man redan vid åtta-nio. Inte för att man är pigg och utvilad utan för att kroppen inte är inställd på att sova ut =P ... men ligga och dra sig kan man ändå..
Morgondagen ska ägnas åt att städa lägenheten och så har brorsan lovat att slinga mitt nyklippta hår =)

Vad tror ni ljuder i mina högtalare? Techno? Rock? Pop? Nej, det är klassisk musik i form av Mozart som fångar mitt tycke denna afton. Riktigt udda är jag. Ena dagen Slipknot och nästa dag Mozart =) Breeeed musiksmak ..

Känner ingen direkt blogglädje ikväll så stannar gärna här och ägnar mer tid när lusten är starkare =)

Puss i Ljumsken

Ridiculous Theft

Tisdag 14/10
Dagens humör: Besviken på dagens samhälle


Nu har det gått en månad sedan första blogginlägget. Börjar få det till en vana att sätta mig ner en halvtimme varje dag och skriva ner lite tankar och funderingar. Två månader sedan jag tog mitt körkort också. Säkert många som anser att man har varit slö och lat som inte tagit det förrän nu men har man inte motivationen så funkar det inte. När jag väl hittade motivationen så tog det ju bara en månad från första körlektionen till uppkörningen så det gick ganska smidigt.  

Läste en artikel i söndags på väg hem från stan. Den handlade om en kvinna som blivit dömd för vårdslöshet i trafik för att hon körde i diket när hon sträckte sig efter mobilen i passagerarsätet. Hon var upprörd och tyckte hon hade blivit felbehandlad. "Det är absurt" om man får citera henne. 
Vad är absurt och orättvist i att anses vårdslös när man börjar gräva i handväskan så man tappar fokus och kontroll över bilkörandet? I artikeln står det att hon mejade ner två brevlådor innan hon hade grävt sig så långt ner i diket att bilen stanna. Tänk om brevlådorna hade varit barn istället? Vill inte ens tänka tanken. Tydligen har inte heller hon ägnat en tanke åt detta mycket värre men ändå möjliga scenario. Istället tycker hon synd om sig själv som får punga ut med 2000 riksdaler och ifrågasätter därmed rättväsendet. Det finns en del människor som totalt saknar vett och ansvar.

Aj aj aj. Massagen idag var smärtsam. Massörskan sa att jag var den stelaste och mest spända patienten hon hade haft under sina 4 år i branschen. Stolt vet jag inte om man kan vara för den utmärkelsen, det är definitivt en varningssignal på att det är dags att ta streching på allvar!

Någon stal min cykel idag! När den stod inne på Maxis personalområde. Fräcka as! Jag är inte guds bästa barn själv men jag förtjänar inte att bli av med min räsercykel =P .. Så imorgon blir det att gå ner till jobbet. Med cykel tar det bara ett par minuter. Till fots tar det mer än tjugo minuter. Förargligt att vi lever i ett sånt oärligt samhälle! 

Puss i Ljumsken

 

Upcoming Massage

Måndag 13/10
Dagens humör: Trött men tillmötesgående


Finns en hel del bra tv-program att fördriva tiden med just nu. Serier som Frasier, Two and a half men, Simpson, Las Vegas är grymt underhållande och det är alltid något av dessa som sänds när man slår på tv:n, Perfekt! =) Mindre bra program är ju Judys domstol som i stort sett handlar om att "domaren" Judy ska dumförklara och såga dom "åtalade". Riktigt amerikanskt och därmed tillgjort och löjligt.

Bekvämt att man hade tranportmedel i form av farsans bil idag. Kunde snooza ett par minuter längre men var fortfarande inte mänsklig när jag steg upp. Imorgon väntar i och för sig en harmonisk lagertjänst och efter den har jag satt upp mig på en timmes massage vilket ska bli en total njutning. Känner mig rätt spänd och stel överlag. Kanske för att man tränat hårt i en månad nu utan att lägga större vikt på streching. En och annan muskelknuta kan nog upptäckas och förmodligen knådas ut =)

Johan kom idag och gjorde mig lite mer hoppfull om kommande helg. Han bad mig byta Lördag så att han jobbar min Lördag, alltså nu i helgen. Omedelbart tackade jag givetvis ja. Uppskattar ledighet mer än pengar just nu. Jag kommer ändå få ta hans Lördag vecka 44 vilket visade sig vara hallowen-helgen. Men jag är inte sexton längre så det är ingen märkvärdig "högtid". På äldre dar tar man det lite mer sansat och njuter av stillheten =P

Puss i Ljumsken

Dresscode Black

Söndag 12/10 (eftersläntad)
Dagens humör: Seg och åter seg


Herregud! Det är första reaktionen man får när man tänker tillbaka på gårdagen. Trevlig start och en positiv utveckling resterande kväll förutom slutet kanske.
Resan började med bowling med Skåning och Gustav. Det blev en nagelbitare och matchen avgjordes inte förrän alldeles i slutet. Det stod mellan mig och Skåneman. Gustav var i en egen division genom sina ihärdiga men ack så ineffektiva skruvförsök, han hamnade en bit efter =P
Jag stod till slut som vinnare och kunde senare på kvällen kvittera ut två kalla öl. En skön start som följdes av förferra i fontin. VM-kvalet mellan Sverige-Portugal synades lite halvintresserat samtidigt som man klunkade i sig av livets vatten och minglade. Magnus anslöt också, eller Maggan som är hans nya smeknamn,
Vi hade tidigt bestämt att en lokal utgång var uteslutet så vid elva mötte vi upp ett större sällskap på bussen beståendes av dom flesta gamla goa Kode-pågarna.
Destinationen var bestämd, siktet var inställt på glammiga Nivå på avenyn. Så förväntansfulla ställde vi oss i kön men det skulle visa sig att vi inte var välkomna. Inte för att vi var för unga eller för fylla o dryga. Nej, två i sällskapet hade nämligen vita gympaskor. Förstår att vakten var djupt upprörd över upptäckten. Tänk om det skulle slinka in gäster med vita skor. Hela nattklubbens rykte skulle ju sväva i fara. Rätt mediokert att man blir nekad inträde för detta när man för övrigt är anständigt klädd, inte för att jag tycker man är oanständig om man har vita skor men men.. Snacka om skorasism =P Låg Nivå!
Men vi lät oss inte sinkas utan begav oss istället till trädgårn vilket gjorde mig lite oroad. Senaste besöket visade sig inte alls vara lyckat då folket var allt annat än min typ. Men så var inte fallet denna afton så det var kanontrevligt. Många timmar gick, öl radades upp och shottar sänktes. Plötsligt var klockan så mycket att sista bussen för natten hade gått. Så då fick man komma på en nödlösning. Emil kopplade på den omtalade charmen och lyckades till slut få sovplats. Alldeles vid Ullevi så nödplanen blev rätt lyckad =) Så jag och skåning pallrade oss iväg och fick oss ett par timmars sömn. Men ack så fort ångesten smög sig på när man väl vaknade och insåg att man inte låg i sin egna gosiga säng. Borta bra men hemma överlägset bäst. 

Förutom hemresan från stan så har söndagen varit en inaktiv historia där mestadels av tiden tillbringats i horisontellt läge. Nu återstår bara ett nyttigt kvällsmål innan det är dags att somna in. Imorgon väntar ju helvetesstarten, 05-16 gör ju att man direkt får bekänna färg. Känner mig redan seg =/ usch usch! 

Inlägget fastnade i utkastet så eftersläntad blogg blir det ännu en gång.
  

Veckans Örongodis:
T.I. ft Rihanna - Live Your Life

Veckans (udda) Örongodis:
Anita Hegerland - Trollkarlen Lurifix


Imorgon, ny vecka, nya möjligheter

Puss i Ljumsken

Join the Prostitutes

Lördag 11/10
Dagens humör: Äntligen Partysugen


Man vaknar nästan med ångest när man varit så inaktiv som igår. En fredagkväll med en ledig efterföljande lördag borde innebära mer liv och rörelse än att ensam se halva idol innan man slocknar. Patetiskt men ändå skönt att slippa vara seg och dåsig när man vaknar till liv. Jag har ju dessutom undvikit en utgång vilket innebär en ekonomisk besparing. Så mer cash att spendera ikväll =P ..

Redan när ögonen slogs upp vid åtta i morse så var jag pigg som en lärka så försökt att fördriva tiden med att dra ner till kungälv o handla och glo på lite nya rullar. Såg Babylon A.D som verkligen var som alla Vin Diesels filmer. To much!
Diesel har definitivt hamnat i samma bedrövliga fack som Dolph Lundgren, Claude van Damme och Steven Siegal. "Dom oslagbara" ..!
Det är lite trist att han på något sätt säljer sig själv och sitt rykte för att ta välbetalda men mediokra roller i filmer som lägger allt sitt krut på just explosioner och adrenalinaction. Han har alltid varit hjälten som ingen kan vinna över. Spelar ingen roll om han möter hela ryska armén så är det ändå alltid han som till slut är herren på täppan. =) Han har medverkat i en bra film och det var i form av en biroll i filmen Saving Private Ryan. En av dom bästa krigsfilmer som producerats! Men efter det har det gått utför. Men han har i och för sig inte nått samma låga nivå som van Damme och Siegal som känns som filmvärldens främsta horor. Äkta prostituerade som hur svagt manus det än är glatt tar rollen i filmen om det langas fram rätt summa. Så Vin Diesel, anslut till the prostitutes =P

Sett Adulthood också som var en brittisk gangsterfilm om det hårda livet i ghettot. Verkar vara extremt bitter och kritisk nu men tycker denna filmen var urtråkig. En film utan själ!

Listan:

Top of the Line
Felon (9/10)

High Quality
21 (7/10)
Street Kings (7/10)

Good Stuff
Batman - The Dark Knight (6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Kung Fu Panda (5/10)
Folds Gold (5/10)
Hancock (5/10)
Untraceable (5/10)

Duger i Krig
Vantage Point (4/10)
Iron Man (4/10)
Wall-E (3/10)
Hellboy 2 (3/10)
Babylon A.D (3/10)

Kalkongänget
Adulthood (2/10)
Hell Ride (2/10)
Morgan Pålsson - Värdsreporter (2/10)

Ikväll blir det först bowling med Skåneman, Gurra och Maggan och efter det ska vi syna Sveriges nederlag i VM-kvalet (optimistisk) innan det nalkas fyllefest på avenyn! Yeah Baby! =) Har redan öppnat en kall så kvällen kommer bli fruktansvärt intressant. Antingen minnesvärd eller minneslucka =P

Puss i Ljumsken

Behind, Fucking Behind

Fredag 10/10
Dagens humör: Mentalt festsugen men fysiskt lamslagen


Är bakom ett svenskt ord, finns det med i den svenska ordlistan? Verkar inte så tyvärr. Blir lite halvt tokig på kunderna när dom frågar var fiskavdelningen ligger. Jag förstår att själva avdelningen ligger lite malplacerad så där uppstår ingen irritation men när man försöker förklara börjar konstiga saker uppstå. Man beskriver lugnt och behärskat att fisken ligger bakom fryskåpen mitt emot glassdisken vid kassa 1. Förutom det visar man även så tydligt man kan med kroppspråket att fisken ligger BAKOM skåpen. Ändå av någon konstig anledning så går 9 av 10 till skåpet man sa det låg bakom... Därför börjar man undra om bakom verkligen är ett ord. För hur mycket man än betonar ordet BAKOM så förstår inte dom svenska kunderna det. Tragiskt men sant..!

Nu är jag precis i inledningen på en ledig helg. Som att stå framför en buffé med massvis med läckra rätter. Ikväll har jag möjligheten att dra ner till Lindgren och ansluta me gänget för att senare bevaka Dojjans första dag som bartender på combi =P Men fastän det hade varit grymt spännande och trevligt att se honom blanda en long Island Ice Tea så orkar jag faktiskt inte dra ner till centrum. Känner mig som en pensionär när jag förklarar detta men längtan efter att bara återhämta sig o få sova är så påtaglig att det är det mest intressanta alternativet =P .. 

Idol ser jag på ikväll iallafall. Bara ett par som sjungit hittills denna fredagsfinal men har ändå mina favoriter och hackkycklingar klara =) Dom som får mitt stöd är Anna, Lars och supersöta Yazmina och hackkycklingarna är Jesper och Johan Palm =P

Puss i Ljumsken

Social Defamation

Torsdag 9/10
Dagens humör: Fortfarande Situationsanpassad


Finns inget jobbigare än att lyssna på socialdemokraterna nu när dom är maktlösa. Konstant smutskastning på den nya alliansen. Alla beslut dagens regering tar är tydligen fel och bidrar till ett sämre Sverige medan dom är övertygade att deras strategi är den optimala för landet. Varför visade dom inte det under alla dessa år då dom faktiskt hade makten? Det är ju sossarna som har ställt till med alla problem som nu moderaterna får åtgärda. Nä, låt inte socialdemokraterna få makten igen. Då kommer vi återgå till systemet som gör det i stort sett lika lönsamt att vara hem med socialbidrag än att knega arslet av sig. Det har skett mycket positiva förändringar sedan den nya alliansen tog över så 100 % förtroende till dom!

Vid horisonten skymtar jag helgen. Utan arbete på schemat, bara nöje! Blir med all säkerhet minst en utgång för det var pinsamt längesedan jag var ute och festade helhjärtat.  Och om man ska göra det ordentligt måste man söka sig utanför byhålan Kungälv så det blir the big city.

Dagen har varit ett rutinuppdrag. Får dock allt svårare att dra mig upp på morgonen. Det nya schemat är jag nöjd med men det  innebär en del tidigare mornar. Rättare sagt så handlar det om sammanlagt 21 arbetsdagar/månad där jag börjar 07.00 två dagar och resten är det 06.00 som gäller. Så det tär lite på en i slutet av veckan när klockan ringer. Men jag tror morgonhumöret är rätt stabilt ändå =)

Puss i Ljumsken


Financial Collapse

Onsdag 8/10
Dagens humör: Situationsanpassad


Man börjar nästan bli orolig angående den här bankkrisen som äger rum. Innan ryckte jag bara på axlarna för media förstorar alltid upp allt men nu börjar man förstå att det är ett omfattande problem.  Nu har ju jag inga direkta besparingar att förlora men jag vill ju gärna inte att räntorna ska sticka i höjden. Vill ha en hyfsat tillfredställande levnadsstandard. Med facit i hand gjorde jag iallafall rätt som la bilköpet på is =)
Kan bara lida med dom som tvingas lämna sina jobb nu. Volvo är hårdast drabbad. Tänk om någon av dom varslade precis köpt hus som ska rustas upp eller om någon olyckligt blivit ensamstående med tre ungar. Det finns ju säkerligen situationer liknande dessa som är verklighet.
Ännu värre är det på Island där det verkar som om bankerna blåst varenda islänning på sina sparpengar. Nä, jag är inte riktigt insatt hur läget egentligen är men jag får uppfattningen att vi inte behöver vara nervösa och oroliga .... ÄN! 

Passade på att dra med mig en inpasserings-lista när jag var och träna idag. Har helt glömt av att jobbet står för halva kostnaden gällande gymkortet. Det är så det ska vara, man bör belönas när man håller sig frisk och sund. Synd bara att jag glömt att utnyttja det. Det handlar faktiskt om närmare 2000 per år och allt som krävs är 17 inpasseringar per kvartal. Det är typ bara 1-2 träningspass i veckan. Men nu har jag listan så imorgon ska jag till kontoret och lämna in den. Ett par hundralappar extra i kommande lönekuvert iallafall =)

Har även hunnit med att bita på naglarna till filmen Mirrors. Vet inte om det var för att jag var ensam och allmänt dämpad för dagen men sanningen är att jag fick hjärtklappning mer än en gång och däremellan satt jag inte direkt avslappnad i fotöljen =P ..
Nä, det var en skräckis med många påfrestande överraskningsmoment. Kanske inte i samma klass som Grudge och the Ring (som förövrigt fick ens manlighet att verka obefintlig) men helt klart godkänd. Filmens jobb är ju att få en ur balans och visst blev jag det stundtals =) Allt eftersom urartade filmens utveckling lite dock och det blev en avslutning som inte höll samma klass som i övrigt.

Listan:

Top of the Line
Felon (9/10)

High Quality
21 (7/10)
Street Kings (7/10)

Good Stuff
Batman - The Dark Knight (6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Mirrors (6/10)
Kung Fu Panda (5/10)
Folds Gold (5/10)
Hancock (5/10)
Untraceable (5/10)

Duger i Krig
Vantage Point (4/10)
Iron Man (4/10)
Wall-E (3/10)
Hellboy 2 (3/10)

Kalkongänget
Hell Ride (2/10)
Morgan Pålsson - Värdsreporter (2/10)


Puss i Ljumsken


Laundry Day 2

Tisdag 7/10
Dagens humör: Oroväckande Skiftande


Har storhandlat idag. Behövdes till och med kundvagn så kände mig riktigt vuxen. Tror den totala summan för all mat landa på runt 700 kronor! Det är mycket för att enbart vara till lilla mig =P Men mer utgifter ska det bli. Tror att Torsdag blir en bra dag för shopping så då ska lite pengar spenderas på kläder.

Lite irriterande när man på morgonen måste kasta på sig massa kläder för att vid hemgången inse att dom inte längre är av något behov.
Slängde på mig min ryska pälsrock imorse för att det var så sablans kyligt men när det var dags att dra sig hemåt var det strålande sol och överskott av plusgrader. Fick cykla hem med rocken i handen för Munkegärdes tuffa stigning. Skall tilläggas att detta ytterplagg väger as! Så imorgon vet jag inte hur jag ska planera min tur & retur.

Fick tränat efter jobbet. Var ofantligt lättad när jag stod i duschen efter passet. Tror samvetet gav mig lite cred för att jag tvingade mig dit utan varken lust eller ork. Men jag satsar på en ny genomkörare imorgon. Skam den som nöjer sig! 

Kvällen är förresten en fortsättning på gårdagens tvättdag. Märkte att man samlat på sig stora mängder smutstvätt så det fick bli att dela upp på två dagar. Har dessutom diskat och städat i stort sett hela lägenheten. Jag har flytet just nu =P

Får först ta och gratulera Skåneman på hans födelsedag som infaller just idag =) Sedan även ge ett stort grattis till Fredrik och Sanna som blivit föräldrar till en liten Jesper! Äkta babylycka! =)

Känner att dagens blogginlägg fokuserade lite väl mycket på att förklara hur redig och duktig jag varit men men. Inte ofta jag är Bror Duktig! =)

Puss i Ljumsken

Laundry Day 1

Måndag 6/10
Dagens humör: Utmattad


Veckans första dag börjar lida mot slut. Försökte hitta ork att träna efter den 11 timmar långa arbetsdagen men det var lönlöst. Lite besviken på mig själv för nu har jag haft fyra dagar utan att träna, Samvetet säger skarpt till mig att det måste bli gymaktivitet tre dagar i rad nu för att komma tillbaka på banan.

Grymt kallt och vidrigt har det varit i helgen rent vädermässigt. Tror det var på fredagsmorgonen jag cykla ner till jobbet kring sjutiden och såg små snöfläckar på marken. Nu visade det sig att det inte var årets första snö utan en hagelskur men jag tror ändå snön gör entré tidigt i år. Inte för att stanna men genom att markera =) Resten av helgen har det blåst och bjudit på underkylda regnskurar så detta är ett smakprov på den kommande svenska vintern =P

Tvättdag idag vilket inte är alldeles för avancerat för har ju egen maskin. Behöver ingen direkt framförhållning =) Lutar åt att det blir en städdag imorgon efter alla övriga nödvändiga sysslor. Ta fram dammsugaren som väcker dom döda och svabba golv =P

Sista anhalten för kvällen blir att slå sig ner i soffan med lite kvällsmat och varva ner till något bra program. Sedan tror jag inte det blir några problemos att slockna i sänghalmen =)

Puss i Ljumsken


Memories from the Childhood

Söndag 5/10
Dagens humör: Emotionellt Rastlös


Nu har jag precis beställt en ciao ciao och en standardkebab. Ohh, tänker ni, har han sällskap? Nej, jag ska allt själv =P
Ska frossa i omättat fett som aldrig förr. Tror att det är mer kebabsås än blod som rinner i mina vener. Så ska väl tänka över kosten men först efter jag tröstätit lite. För helgen är ju över. Verkligheten börjar imorgon på nytt. Är schemalagd 05-16 vilket betyder 11 timmar. Det är ingen mjukstart på veckan =P

Gick en söndagspromenad förut idag för att rensa huvudet lite och samtidigt få lite frisk luft. Två pojkar som spelade innebandy på gatan. Lyckliga minnen som blossar upp. Lirade ofta när jag var mindre och bodde hemma. Efter skolan åt man lite av mammas mat innan man gick ut och greppade tag i klubban och ställde iordning målet. Sedan var det timmar av äkta glädje. Av att bara stå o peppra skott i tom kasse =P Lovely memories!

Kvällen igår präglades av beslutsångest. Lättjan tog till slut kontrollen och det blev det lokala vimlet med brorsan. Krogen intogs så sent som vid ett så det blev bara ett par öl och mingel innan kvällen var slut. Dom stänger ju tre här i byn. Fick lite känslan att det var lite korvfest för könsfördelningen var aningen obalanserad. Jag brydde mig inte nämnvärt för satt bara o tjöta med brorsan och hans polare men man märkte att det var en testosteronfylld stämning. Under min två timmar långa (korta) visit utbröt tre bråk (lugn, var inte inblandad i något av dom =)). Men vad kan man förvänta sig av en kväll i kungälv på en krog med i stort sett bara bönder. Dom har ju en tendens att se bråk och stök som en del av det tillfredställande i en utgång.
För min del blev det iallafall en lugn och behärskad utekväll som inte ens gav några jobbiga avtryck dagen efter i form av bakrus och ångest =P 

Iron Man är nästa film man kritiskt granskat. Rätt liknande uppbyggnad som The Incredible Hulk, dom ligger ju i samma filmgenre också. Fartfyllt och actionladdat. Dock tyckte jag inte den höll samma klass som hulken. Fattades något som gjorde att den inte föll mig i smaken. En annan film som jag sett nyligen är Morgan Pålsson - världsreporter. Vet egentligen inte varför jag valde att ödsla en och en halv timme av mitt liv på en svensk kalkonkomedi. Förtjänar inte att vara med på listan egentligen men jag väljer ändå att ta med den och placera den välmotiverat längst ner på listan =)

Listan:

Top of the Line
Felon (9/10)

High Quality
21 (7/10)
Street Kings (7/10)

Good Stuff
Batman - The Dark Knight (6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Kung Fu Panda (5/10)
Folds Gold (5/10)
Hancock (5/10)
Untraceable (5/10)

Duger i Krig
Vantage Point (4/10)
Iron Man (4/10)
Wall-E (3/10)
Hellboy 2 (3/10)

Kalkongänget
Hell Ride (2/10)
Morgan Pålsson - Värdsreporter (2/10)


Upptäckte igår att jag har det rätt gott ställt denna månaden så tänkte åka iväg någon dag kommande vecka och shoppa loss. Behöver en höst/vinter jacka och ett par skor. Sedan kanske det blir något stickat också =P Ska även beställa tid för en välbehövlig hårbehandling. Ansa lite i rufset =)


Veckans Örongodis:

Three Six Mafia - Lolli Lolli (Pop that body)
Melissa Smith - I Believed

Veckans (udda) Örongodis:
Edguy - Superheroes
Busta Rhymes - Don't Touch Me (Throw Da Water On Em)


Imorgon, ny vecka, nya möjligheter

Puss i Ljumsken

Suspect Phone Call

Lördag 4/10
Dagens humör: Ambivalent


Usch va trött jag var imorse. Lät mig själv "snooza" (vet fan inte hur det stavas) från klockan kvart i fem till tio i sex. Och då skulle jag ändå infinna mig på arbetet vid sex. Men jag hann. Dock utan frukost i magen. En hel del folk som inhandlade sin föda idag. Så irriterande när man inte kan jobba effektivt för att man måste glida slalom mellan folkmassorna. Men utan dom hade jag inte haft jobb eller lön så man får väl vara belåten ändå =P

Kvällen bjuder på många alternativ. Gustav, Krille och Skåneman ska till trädgårn. Ung, Tony och Pablo ska till BLVD. Bengan, Dojjan, Heléne och en massa ska på inflyttningsfest hos Holmström. Och Dennis, Catta och Björn skulle visst se något bra band på Liseberg. Men jag sitter ändå i min ensamhet och bloggar samtidigt som jag försöker lista ut vad jag vill göra. =/
Lutar ju åt stan eftersom tre av alternativen återfinns där men inflyttningsfest är soft och alltid bekvämt att gå ut i Kungälv.  Både stan och Kungälv har ju fördelar likväl nackdelar så får knäcka en kall och värdera läget =P

+25260962203 . . . Någon som vet vad det är för nummer? Fick detta samtal omkring midnatt i Måndags. Hann inte svara och hade nog inte gjort det även om jag hade hunnit för det är jävligt suspekt nummer. Sveriges landsnummer är ju 0046 vilket betyder att mitt nummer skulle börja med +4670250.... Då bör detta nummer vara 0260-962203 och ha landsnummer 0025 ..? Jag är förvirrad men riktigt nyfiken på vem det egentligen var som befann sig på andra linjen ..

Nu ska jag i vilket fall slänga på mig skjortan och ringa ett par viktiga samtal angående kvällens bravader =) Vi ses därute i vimlet gott folk..!

Puss i Ljumsken

Improved Schedule

Fredag 3/10
Dagens humör: Glädjespridare


Det är ju ny månad nu kom jag på. Helt sjukt att det bara är typ två månader tills julpyntet ska upp igen. Tror jag ska invenstera i en grann plastgran =P Är det jul ska det banne mig vara äkta julstämning också! Men lite tidigt att planera för det stöket nu. Hösten har sin storhetstid nu så bara att blita ihop och invänta bättre tider. 

Fick mitt nya schema idag av chefen. Snarlikt från det befintliga men lite justeringar ändå. Jobbar till exempel aldrig senare än tre vilket är soft =). Är ledig varannan Torsdag till skillnad från nu då jag bara är ledig var tredje. Sedan har min halvhelg blivit en Söndag istället för tidigare då det var en Lördag (mitt önskemål).
Så istället för att som nu jobba 5-6-5-6 (antal arbetsdagar/veckan) så jobbar jag hädanefter 5-6-5-5 men har ändå heltid. För att vara ett schema för en handelsanställd är det helt okej. Har dock inte haft mitt uppföljningsmöte om framtiden så där återkommer jag med mer information så fort det händer något =)

Äntligen Fredag ..? Har inte ens tänkt på att det väntar en helg runt hörnet. Knegar imorgon så det är nog en anledning till att jag inte känner den där förlösande befrielsen. Aktiviteten ikväll består då givetvis inte av att shotta jäger och gå på charmoffensiv utan det blir lite inomhusfotboll med polarna. Får se om min kondtion pallar för trycket =)

So Break Yourself Against My Stones
And Spit Your Pity In My Soul
You Never Needed Any Help
You Sold Me Out To Save Yourself
And I Won't Listen To Your Shame
You Ran Away - You're All The Same
Angels Lie To Keep Control...
My Love Was Punished Long Ago
If You Still Care, Don't Ever Let Me Know



Puss i Ljumsken


Thunder & Lightning

Torsdag 2/10
Dagens humör: Slö & Oengagerad


Tor är skogstokig. Det blixtrar och dundrar utanför, dock ganska mysigt att vara inne i värmen när vädret visar sin sämsta sida. Nä, att Tor vaknat på fel sida råder det inget tvivel om, fick till och med koppla ur all elekronik en kort stund för det var som en strob på högvarv utanför. Inget vidare att få ett omfattande haveri på datorn.
När jag var yngre var jag riktigt psykiskt labil när det började åska. Det var raka vägen till bilen som gällde. Nu har jag lugnat ner mig och ser inget otäckt med att det blir oväder =) Alla har sina perioder i livet =P

Sov till elva idag. Inte som förra torsdagen då en herre utrustad med gräsklippare och överskottsenergi störde min skönhetssömn redan vid åtta-snåret. Det är skönt att jobba kväll något pass i veckan dels för omväxling och för att man behöver en liten sovmorgon då och då för att ladda batterierna.

Idol är ju inne på dom sista uttagningarna innan Fredags-finalerna drar igång. Finns en del potentiella idoler dock mest tjejer. Killarna håller inte så värst hög nivå tyvärr. Undantag för Lars Eriksson =) I ett skede som detta förtjänar inte en pojk som Johan Palm att vara med. Han har möjligen energin och till viss del utstrålningen men ge honom ett par år så han iallafall får genomgå målbrottet och börja på mellanstadiet.

Har unnat mig en stor portion kladdkaka med lösvispad grädde nu efter jobbet. Frödinge Kladdkaka är utan tvekan godare än den man gör själv. Magisk! Blev kanske aningen mycket frosseri så får i princip rulla till sängen nu för den nödvändiga sömnen.

Puss i Ljumsken

The Old Pulse

Onsdag 1/10
Dagens Humör: Orolig


Underbara Onsdag. Vaknade vid fem men insåg snabbt att jag var alldeles för trött för att kravla mig upp. Så det blev en timmas sömn till så vart på jobbet vid sju. Flexibelt arbete är det bästa =)

Ann-Britt var medarbetaren för dagen och jag måste ge henne lite cred. Hon är närmare pensionsålder men slår dom flesta ungdomarna när det gäller tempo. Helt sjukt! Fantastiskt  att hon kan vara så pigg och alert men samtidigt katastrofalt att ungdomar bevisligen är för jäkla lata och slöa. Om en 65-åring slår dom flesta i dagens ungdom är det väl en rätt tydlig signal på att något är fel...?
Jag må vara föga ödmjuk men jag vet om att jag håller ett plocktempo som slår varenda 50+ därute men det verkar knappast vara någon massproduktion av snabba och målmedvetna plockare som Emil... =P

Blev en lite senare träning idag. Var först inställd på att träna direkt efter jobbet men det blev ändrade planer. Flera gånger om. Efter min tanke om direkt träning var det meningen att jag skulle dra med Skåningen, Disse och KT-Daniel till gymmet men när både skåneman och Dennis drog sig ur valde jag att dra ner ensam till gamla pulsen istället. Gick alldeles ypperligt och lämnade stolt träningslokalen =P

En ny film har granskats. The Incredible Hulk. En film som innehöll 100 % action och 0% känsla. Nu gillar ju jag adrenalinpumpad våldshandling men måste ändå se till helheten. Mycket välgjord och testosteronframkallande vilket fick igång mig men lite för lite känsla och djup i den för att det ska bli ett av det bättre betygen.

Har gjort om listan lite och justerat bedömningsskalan. Blir lite mer precist då =) Har lagt till två mycket bra filmer på listan som jag inte kommenterat. Dels "21" som är grymt spännande och inressant att syna. Kortspel med livet som insats. Och dels "Street Kings" som jag antog var en vanlig gangster-rulle men som visade sig vara en riktigt grym story om en polis som lever i en minst sagt korumperad snut-värld med egna regler.


Här är listan:

Top of the Line
Felon (9/10)

High Quality
21 (7/10)
Street Kings (7/10)

Good Stuff
Batman - The Dark Knight (6/10)
The Incredible Hulk (6/10)
Kung Fu Panda (5/10)
Folds Gold (5/10)
Hancock (5/10)
Untraceable (5/10)

Duger i Krig
Vantage Point (4/10)
Wall-E (3/10)
Hellboy 2 (3/10)

Suger i alla Väder
Hell Ride (2/10)

Puss i Ljumsken

RSS 2.0