Aktivera & Maximera


Dag 10

Gårdagen var ledig och då tog man tillfälle i akt och körde skiten ur kroppen.. Underbart när man kilat fast träningen i vardagen.. När det inte längre känns tungt att släpa sig till gymmet.. När man inte längre behöver ha en inre dispyt mellan herr lättja och coach Hurtig.. 

Gick ut hårt med trashtalk före gårdagens drabbning i squash.. Självförtroendet låg på toppnoteringar.. Men ack vilken dålig självkännedom man kan ha.. Spelade 5 set, fick totalspö i sisådär ALLA set..
Men var bara där för att bränna kalorier, säger man iallafall som ursäkt när man blivit utklassad och förnedrad i en timme :P ..
Men det är fruktansvärt roligt med squash.. samtidigt som det är en av dom aktiviteterna som bränner mest kalorier.. ungefär 1000 kcal/timmen om man väger 75kg.. och ju fler pannor, ju mer kalorier bränner man! Det är farligt att det är så kul för man glömmer av sina begränsningar, man tror man är en maskin och springer runt där som en skållad råtta med ett leende på läpparna medan svetten yr.. Det är först efter passet då flera vitala organ kraschar som man inser att man överskattat sin kroppsliga förmåga en smula..

Har börjat upptäcka att jag inte riktigt sköter mig på vissa punkter.. Eller snarare att jag inte lägger upp det rätt.. Små detaljer men som försvårar eller rent av hindrar mig att nå målet.. Så det måste åtgärdas!

Dels är det kostupplägget.. Brukar vara så att när man väl står där i köket med kockmössa, decilitermått och ballongvisp så vill man brassa på ! Blir alltid ohumant stora portioner när jag lagar mat.. Och så turboäter man tills man är så uppsvälld så man kan rulla till soffan och jäsa på obestämd tid.. Inte okej!!
När man tränar och vill trimma till kroppen ska man äta små portioner flera gånger om dagen istället för att trycka i sig mycket vid få tillfällen.. Det ska rättas till omgående!!

Sedan har man tidigare nämnt om att min entusiasm gärna skenar iväg och gör att man är överambitiös med träningen.. vilket ofta leder till att man tröttnar efter ett par veckor. Och inte är det med en kortsiktig planering som man når den trimmade magen och vässade musklerna :P
Problemet handlar i vilket fall om att jag tränar för mycket.. Första veckan (alltså förra veckan) blev det 5 pass, 6 pass om man räknar med mina 5 kilometer i fontin på söndagen.. Och denna veckan har man mäktat med 4 pass på 3 dagar!
Visst är det positivt att man går in för det stenhårt och är energisk.. men om man ska få med långsiktighet på ett hörn och låta förnuftet få sin röst hörd, då skulle nog det vara lagom med 3-4 pass i veckan.. För musklerna mår inte bättre av att man tränar överdrivet mycket, det har motsatt effekt eftersom muskler växer först under vila..
Så där krävs det lite återhållsamhet, allt för att på bästa och effektivast sätt nå sitt slutmål :)

har en finne på höger kind, svååååårt irriterande!!

Puss i Ljumsken


Kommentarer
Postat av: Emelie

Du dör inte av EN lite finne (;

2010-08-25 @ 19:58:47
URL: http://ethorsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0