Bland Bulk & Deff

Dag 24

På veckans tredje dag mäktade man också med veckans tredje träningspass..

En sak är lite rolig.. Har ju tränat sedan gymnasiet och under alla träningsperioder har jag alltid klättrat stadigt upp i vikt.. Trivselvikten ligger runt 90-strecket och vågen har varit och nosat över 95 kilogram under träningstopparna..
Nu är upptäckten av en annan karaktär när man ställer sig på vågen.. 87 kilo?! Och man har tränat som en tok i snart en månad?! Man står där på vågen med tom blick men kommer snabbt till insikt.. Denna träningsperioden är ju inte som dom tidigare ju, har ju börjat satsa på träning där lika delar fokus fördelas på kost, motion, styrketräning..

Känner inte helt igen min spegelbild.. jag ser typ liten ut :/ Svårt att förklara men det är känslan man får.. är väl för att man är så ovan vid att se kroppen när muren av mjöd bitvis är raserad!! Har inte haft så här låg matchvikt på flera år..

Skillnaden kan ju faktiskt enkelt förklaras i en mening.. Tidigare träningperioder bulkade man, nu lägger jag om och deffar istället.

Bulka är att du äter mycket (du har ett kaloriöverskott) och tränar hårt.. Du ökar mycket muskler och vikt men lägger även på dig lite fett..

Deffa är när du ligger på kaloriunderskott och meningen med det är att förlora fett och få fram synligare muskler.. Mer rippad helt enkelt..

Bulk och deff används oftast i bodybuilding-sammanhang och bulkning sker offseason då dom tävlande ska bygga massa och råstyrka.. Sen när det närmar sig tävling deffar dom och förbränner allt underhudsfett för att karva fram musklernas konturer.. Så bulk är råmaterialet och deff är den färdiga produkten :P

Nu blev det ännu ett blogginlägg som mer liknar grå och trist undervisning än återblickar i min otroligt färglada vardag.. brist på humor och fantasi ikväll.. Ett par timmars besök hos John Blund så tror jag man återfunnit dessa livsviktiga egenskaper igen..

Ska motionsimma efter jobbet imorgon, det kommer bli något att blogga om.. Herrejävlar :P
Inleda med en kanonkula ett par centimeter från tanterna i badmössa, sen köra en egen variant av fjärilsim i 7 meter innan man får akut syrebrist och tvingas bli räddad av Julia & Lisa i Klass 7b.. Oasen imorgon alltså!! :P

Puss i Ljumsken



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0